Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Muffin Pisang
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
Muffin Pisang



< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Sunday, 11-Apr-2010 09:01
KENDURI ARWAH PADA 3.1.2010
Assalaamulaikum!

Npk internet laju nie..so ambil kesempatan untuk update lagi.

Semalam pergi orang kahwin dan hari ini 3.01.2010 kakakku Ana buat kenduri arwah lepas Isyak. Diam tak diam dah lebih 40 hari Arwah abang Iparku Ahmad Din pergi. hari ini Kak Ana masak Nasi beriani lauk ayam Kurma sambal dan acar. Sepupuku Normi ada Su Yah pun ada datang..masa nie..tetamu biasa mesti ramai. Dalam islam sebenarnya tak boleh sebut kenduri hari ke 7ke,ke 40 ke...cuma niat nak buat kenduri untuk arwah (Dont ever mention this funeral feast fall for which days ok)

Ini aje gambar yang ada ...



Sempat rakam gambar anak Siti (cucu saudara nie) yang dah nak masuk 3 bulan
nie...geram tengoknya....



Sebelum tu Zakwan ada ajak makan KFC....





Layan gambar masakanku ini pula.......






MUFFIN PISANG
(Resepi Chef Anuar)

150 ml minyak (kita guna minyak mazola)
150 ml susu segar
150 gm gula castor
100 gm telur
sedikit esen pisang
250 gm tepung gandum
15 g serbuk penaik
80 g pisang masak yang di lecek

Caranya:

1-Campur minyak bersama susu segar,gula kastor, telur dan esen pisang - kacau
hingga sebati.
2.Masukkan tepung gandum dan serbuk penaik yg tlh diayak bersama.Kacau rata.
3.Masukkan pisang lecek dan kacau.
4.Letak cawan kertas (paper cup) didalam acuan muffin
5.Tuang adunan ke dalam acuan kertas.
6.Bakar 20 minit atau sehingga masak pada suhu 190'c.

Ini pula ada buat roti bun versi campur (basic roti manis dan inti kacang merah, chocolate dan kaya)


(resepi dah ada kat entry sebelum nie)

Sekian..salam jumpa lagi ...





© Pidgin Technologies Ltd. 2016