Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Pelaminya..cantik
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
Pelaminya cantik



Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Thursday, 24-Dec-2009 00:45
Update-Perkahwinan Anak Jiran - Zarina
Ini pula pada 29-30hb October berlansungnya pernikahan dan perkahwinan anak jiran kita yang dihadapan rumah. Anak perempuannya Mr. Atan dan Mdm. Lela yang kedua dan terakhir.

Oh ya majlis nikah berlansung malam 29.10.2009. Dan keesukannya ialah majlis bersanding dan jamuan diadakan. Kita telah di minta untuk memasak dan meyediakan hidangan untuk pengantin. Aduhai nak tak nak terpaksalah setuju je. Tau tak..kita telah masakkan 2 ekor ayam Rosemary grill chicken, 2 hidangan sayur, 3 ekor ikan bawal sweet sour, buah-buahan dan kuah black pepper tu. Kita juga telah membuat puding pelangi dan konyaku Jelly. Aduhai tuhan saja yang tahu...silapnya malam tu kita pergi majlis akad nikah so.....balik dah lewat malam. Apa lagi bertungkus lumus sorang-sorang siapkan ayam bakar, buat puding dan jelly terus tak tidur sampai esuk pagi sambung buat sweet sour ikan bawal, goreng udang dan masak sayur campur..alahai takda yg datang nolong...lepas tu dah siap semua masak barulah muncul orang nak datang tolong..tapi tak guna...kita tinggal nak hias je.....nasiblah badan. Akhirnya dengan pertolongan suami dan beberapa orang lepas tu sempatlah siap ikut masa.....
Kita hias lebih kurang aje..tak sempat nak deco cantik2 masa tak cukup.

Jom layan gambar....





Ini dia hidangan pengantin yang kita buat tu....






Kita tak dapat tenguk pengantin bersanding pun...suruh Ira ambil gambar tulah pasal gambar tak berap eluk....penat gila hari tu..sampai tak selera nak makan. Pergi jenguk kejap kat majlis tu..lepas tu balik baring kepenatan..dan satu rumah..tunggang-langgang bersepah. Pengalaman masak hidangan pengantin ..barang dia orang beli kita cuma masak dan hias tapi penatnya weh bila kita sorang je buat....patutlah kalu charge buat hidangn pengatin nie mahal harganya.

© Pidgin Technologies Ltd. 2016